AGF Logo    Forum AGF   Actiuni   Curs Valutar   Extern   NOU: Ghid Bursier   Bloguri: Traian Stan   Caruntu   Iancu  

Noaptea Democratiei naste Monstri

July 30th, 2012 Categories: Uncategorized

30 Iulie 2012, Victor Ponta: “Trebuie să îi reprezentăm pe cei 8 milioane de români, ei sunt mai supăraţi decât noi …”, asta este o declaratie pe care am auzit-o ieri la tv si m-a determinat sa-mi pun cateva intrebari. Victoras Ponta are bunul obicei sa aiba din cand in cand excese de sinceritate, asa cum s-a intamplat si atunci cand, dupa nu mai stiu ce alegeri, ne-a spus ca “masinaria lor de furat voturi a functionat mai bine decat a noastra”. Inevitabil ma intreb de ce oare acum Victoras nu este la fel de suparat pe Basescu precum sunt cei 7.4 milioane care au votat DA? Aceasta intrebare grea este!

Napoleon a fost unul singur si oricum nu voteaza la scrutinele electorale din Romania. Noi toti ceilalti: 16, 18, 21 milioane (oricum nimeni nu stie cati suntem) de cetateni romani suntem oameni normali si nu dispunem capacitatile intelectuale ale lui Napoleon. Creierul uman este construit in asa fel incat intr-un moment se poate focusa doar pe o singura tema, spre deosebire de Napoleon care se putea focusa simultan pe mai multe teme. Acest fapt de natura biologica remarcat trebuie!

Prin revenirea la Cotroceni a presedintelui ilegitim, cei 7.4 milioane votanti DA vor deveni “captivi” si focusati pe ideea “Jos Basescu”. Sentimentul de nedreptate a unui scrutin castigat cu 87% dar pierdut la “masa-verde” si revolta impotriva folosirii votului drept hârtie igienică de catre T. Băsescu vor avea un efect cert: “focus-ului” pe ideea “Jos Basescu” amplificat exponential va fi!

Efectele unui electorat “captiv” de 7.4 milioane votanti focusati pe “Jos Basescu”

sursa: http://photo-street.net

In acest caz Victor Ponta ar putea sa comita orice eroare si nimeni dintre cei 7.4 milioane votanti DA nu o va observa. Pana cand decizia (demiterea lui Basescu) celor 7.4 milioane nu va fi pusa in practica, focusul pe tema “Jos Basescu” va fi atat de mare incat nimeni nu-si va pune intrebarea daca masurile luate de Guvernul Ponta sunt bune sau nu. Efectul va fi ca in orice scrutin care se va desfasura in Romania, atata timp cat Basescu se va incapatana sa ramana presedinte ilegitim, cel putin 7.4 milioane voturi anti-basescu vor fi!

Acum pentru Ponta, alegerile parlamentare din toamna sunt deja rezolvate, in jur de 7 milioane voturi pentru USL (nu toti cei focusati pe tema “Jos Basescu” vor merge la USL) ar inseamna in jur de 70%, iar prin “redistribuirea” voturilor, obtinute de partidele care nu vor intra in parlament, ar insemna in jur de 80% parlamentari. Ar insemna o majoritatea super calificata, cu mult peste pragul de 66% necesar inclusiv pentru modificarea Constitutiei!

Dar ascensiunea lui Ponta nu se va opri aici, cu un presedinte ilegitim pana in 2014, la alegerile parlamentare din 2016, Guvernul Ponta va deconta doar greselile din 2015 si 2016, pentru ca erorile facute pana la plecarea de la Controceni a presedintelui ilegitim nu vor fi observate deloc de cei 7.4 milioane focusati pe ideea “Jos Basescu”. In termeni populari am putea zice ca “se va intoarce roata”, dupa ce ani de zile Basescu & PDL au stiut sa profite de situatia in care “erau la putere si punctau electoral ca si cum ar fi in opozitie”, acum va fi exact invers “PDL va fi in opozitie si va incasa electoral ca si cu ar fi la putere”. Victor Ponta va putea astfel sa guverneze timp de 2,5 ani (2012-2014) fara ca efectul de “erodare electorala”, firesc in orice Democratie, sa se produca!

Si sa nu uitam si de un posibil bonus pentru PSD care in 2014 ar putea rupe alianta cu PNL si ar putea merge cu un candidat propriu la alegerile prezidentiale, ceea ce acum in 2012 Victor Ponta poate face nu!

Erodare, decont si “factura electorala” intr-o Democratie normala

In mod normal in intr-o Democratie atunci cand un partid pierde increderea electoratului, dovedita prin vot popular, partidul se retrage in opozitie iar vechii lideri se retrag din politica. Apoi dupa o pauza de minim 6 luni apar noii lideri, noile voci necompromise de erorile trecutului, care incep reconstructia prin contabilizarea erorilor celor de la putere. PDL comite acum eroarea de a-si fi lansat deja noii lideri: mru & co, in conditiile in care nu au fost deloc decontate erorile regimului Basescu. Asta inseamna ca in mintea celor 7.4 milioane “captivi” va exista o asociere directa intre mru & co si presedintele ilegitim. Cei 7.4 milioane nu doar ca nu vor credita niciodata nici actiune facuta de mru & co, dar exista chiar riscul ca focusul pe “Jos Basescu” sa fie transferat instant pe “Jos mru” si starea de “captivitate” electorala sa ranana la aceiasi dimensiune.

sursa: http://photo-street.net

In Democratie decontarea erorilor este precum “falimentul Greciei”: nu poate fi evitat, poate fi doar amanat si cu cat este intarziat mai mult cu atat va fi mai mare “factura electorala” a decontului. Democratia este superioara Dictaturii pentru ca decontarea se face mai des, o data la cativa ani, spre deosebire de o Dictatura unde decontarea se face o data la cativa zeci de ani.

Acum focusul pe ideea “Jos Basescu” a ajuns la 7.4 milioane. Cat timp presedintele ilegitim va sta la Controceni numarul nu poate decat sa creasca. Urmand desigur sa incepa scaderea, decontarea, doar dupa ce vor pleca din politica atat presedintele ilegitim cat si cei care i-au cantat in struna si cei vechi (udrea & co) si cei noi (mru & co).

Nu trebuie subestimata nici perioada de ramanere in “captivitate” a unui electorat focusat pe o idee. Astazi la 8 ani dupa iesirea din politica a lui Ion Iliescu inca mai exista in jur de 2-3 milioane electori “captivi” focusati pe ideea “Jos Iliescu”. Exact la fel se va intampla si cu cei 7.4 milioane electori “captivi” focusati pe ideea “Jos Basescu”, vor ramane “captivi” ani buni chiar si dupa ce Traian Basescu se va retrage din politica. Cu atat mai mult daca se va intampla (foarte probabil) ca reconstructia sa fie facuta de cei care au elogiat regimul Basescu si au facut declaratii jignitoare la adresa celor 7.4 milioane.

Referendum 29 Iulie 2012

Decontarea putea incepe pe 30 Iulie daca cei care aveau o opinie, in legatura cu intrebarea referendumului, s-ar fi prezentat si ar fi spus-o. Cu 3-4 milioane voturi NU si 7.4 milioane DA, Traian Basescu ar fi fost plecat astazi pe vapor. Cei 7.4 milioane ar fi obtinut ceea ce si-au dorit, ar fi sarbatorit probabil vreo saptamana, dar apoi si-ar fi indreptat atentia spre guvernarea Ponta care ar fi inceput procesul firesc de “erodare electorala”. Am fi avut in toamna alegeri parlamentare mai normale si mai echilibrate. Probabil ca tot USL ar fi castigat, dar cu un scor mult mai mic decat ceea ce vor obtine acum prin prezenta presedintelui ilegitim la Cotroceni.

In final va spun ca am un respect deosebit pentru toti cei 8.5 milioane de cetateni care au participat la referendum si astfel si-au exprimat opinia. Celor care nu s-au prezentat la vot eu nu le spun sa le fie rusine pentru ca si-au batut joc de ideea de Democratie, Libertate si Drept de Vot pentru care in Decembrie 89 au murit oameni. Dar le pot spune ca s-ar putea sa regrete amarnic, ca “de ceea ce le este frica nu scapa” (citat basescu) si s-ar putea sa-l vada pe Victor Ponta premier mult mai mult timp decat si-au imaginat in cele mai negre cosmaruri.

Cat despre Victoras Ponta, eu am impresia ca a avut inca o data un exces de sinceritate. Si s-ar putea sa nu fie doar “mai putin suparat”, posibil sa fie chiar fericit cu prezenta presedintelui ilegitim la Cotroceni.

Tags:
No comments yet.

Leave a Comment